Dronningens favoritt havnet i Sonjas KunstStall

juli 5, 2017
Sist endret 
juli 5, 2017

OSLO: I forbindelse med Hennes Majestets 80 årsdag er den særegne gule stallbygningen nederst i Slottsparken ved Parkveien renovert til galleri. Utstillingen i Dronning Sonjas KunstStall er en samling grafiske verk som viser et historisk interessant tversnitt over hvor norsk grafikk står idag, et område innen kunsten Dronningen har et nært og kjært forhold til.

Der vises også etsningen ”Pansies” av kunstneren Therese Nortvedt, som vi tidligere har omtalt i forbindelse med hennes utstilling i Galleri Soon. På 1980-tallet ble Nortvedt kalt for Sonjas favoritt-kunstner i Norge og senere omtalt som den kvinnelige Munch i England, der kunstneren bor og arbeider deler av året.

I 1980 kjøpte Dronning Sonja etsningen ”Uten tittel” av Therese Nortvedt fra Statens Kunstutstilling. Senere har Dronningen kjøpt flere arbeider av henne, blant annet "Elefanten som aldri ble trett av å speile seg", som ble gitt i gave til Kong Carl Gustav på hans 40 årsdag.

Utstillingen i Slottsparken vil være åpen for publikum fra 5 juli - 20 august, og  fra 24 august- 24 September , torsdag – søndag.

Bildet: Etsningen ”Pansies” er et nytt verk av kunstneren Therese Nortvedt.

Mer om Therese Nortvedt
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu