Dublin - så ung og levende by!

februar 9, 2015
Sist endret 
februar 9, 2015

Noen av de beste steder for mat og party...

Min By: Dublin
Navn: Aislinn
Født: 1991
Yrke: Studerer medisin


“Hei, jeg er Ash fra Kenya, for tiden studerer jeg medisin i Irland. Mine studier kan til tider være ganske stressende, så jeg elsker å slappe av ved dra hvor som helst og overalt. Min favoritt-reise var til Malaysia i fjor og var der under kinesisk nyttår, som ble feiret med en festival i Penang, en by full av kultur og med veldig bra mat. Jeg mener få steder kan slå strendene i Kenya, men akkurat her er jeg litt partisk. Når jeg reiser vil du mest sannsynlig finne meg i en bohemsk kaffebar mens jeg prøver å ta fancy bilder av mat”.

Hvor bor du? Jeg flyttet til Dublin for noen år siden for å studere.

Her vokste jeg opp: I Nairobi, den kaotiske hovedstaden i Kenya. Nairobi er ikke akkurat vanlig reisemål, men byen har sin sjarm og uforutsigbarhet. Den har vokst til å bli ganske kosmopolitisk med luksushoteller og flotte restauranter over alt.

Derfor liker jeg Dublin: Jeg virkelig elsker Dublin, det er en så ung og levende by som jeg uansett ville ha besøkt. Her er jeg blitt kjent med forholdene og skal dele noen av mine steder med deg.

Mitt første minne: Min familie er opprinnelig fra Irland, så jeg husker vi besøkte Dublin om sommeren som barn. Vi gikk langs stranden i nærheten av Malahide, en forstad til Dublin, for å oppleve bølgene som slår mot steinene. Irskehavet kan være stormfullt, og det var morsomt å se alle de gale menneskene som faktisk badet i sjøen.

Favoritt for å spise: Jeg elsker Fade Street Social i Dublin 2, ikke minst stemningen. Maten er fortreffelig og listen over cocktails er lang. Oppe er en veldig populær bar, hvis du vil treffe kule og trendy mennesker i Dublin. Nettsted: http://www.fadestreetsocial.com/

Hva spiser du der? Min favoritt er stekt laks med krabbe og sitrongress saus, og Colcannon som en ekstra rett. Colcannon er en tradisjonell irsk rett laget av kremet potetmos og grønnkål. I Fade Street legger man til vårløk-skum som gjør meg ekstra lykkelig.

Typisk lokal mat? Poteter! Jeg vet det høres ensformig ut, men skal lete lenge for å finne en hovedrett som ikke kommer med potet. Lapskaus er en annen typisk irsk rett som blir servert i mange av pubene rundt Temple Bar. I Temple Bar er Gallagher Boxty House en restaurant som serverer autentisk irsk mat med en moderne vri. Her har kjøkkensjefen erklært seg som potet-ekspert!

Møt lokalbefolkningen: Da velger jeg en fisk og chip butikk som heter Leo Burdocks, spesielt sent på en fredag eller lørdag kveld møtes de lokale. Dublin er også byen med levende musikk, og et sted som Whelan i Camden Street har konserter hver helg og er alltid fullpakket.

Favoritt bar: Fancy Marker Hotel Rooftop Bar i Canal Grand for cocktail og en utrolig utsikt over kanalen. Ellers har Dublin et stort utvalg av vinbarer, som Baggots Hutton Wine Emporium og Olesya, begge ligger i Dublin 2, og er perfekt for å slappe av med et glass vin. Velger jeg en pub, må det bli Porterhouse i Temple Bar, her er det alltid moro.

Beste sted for første date? For et uformelt møte velger jeg Accents kaffebar som har komfortable sofaer. Deretter over til Vintage Cocktail Club i Temple Bar, en stor bar med posh stil fra 1920-tallet. Her bør du reservere plass på forhånd, til gjelgjeld kan du virke Ganske mystisk på daten din.

Mitt hemmelig sted: Området langs kanalen som er blitt forvandlet fra gamle lager til urban chic med nye moderne glassbygninger. Foran en av boligblokkene finnes sand og palmer, her kan du sitte og late som du er på ferie i et eksotisk reisemål.

Beste råd: Ta en spasertur langs Howth Head, på klippene som strekker seg helt opp Dublin-bukten, det er ganske spektakulært. Husk å ta med en paraply!

Min favoritt-butikk: Brown Thomas på Grafton Street er min favoritt. Jeg har ikke råd til å kjøpe, men de har vakre antrekk og det er fortsatt gratis å ta en titt på utvalget.

Favoritt-event: Matmarkedet i Temple Bar er stort på lørdager. Dette er himmelen for matelskere, mange forskjellige boder og mye å velge, og mange oppskrifter på god mat.

Taxi eller annen lokal transport? Dublin er ganske liten, så du kan gå til de fleste steder. Om natten velger jeg taxi, men mest fordi det er kaldt.

Hold deg unna? Temple Bar etter klokken to om natten. Du bør besøke Temple Bar, for her er det så mye moro og levende musikk, men veldig sent på natten kan stedet fremstå som en bule.

Hvorfor reiser du? Fordi jeg er nysgjerrig, jeg er nysgjerrig på folk, og synes det er spennende å få et innblikk i hvordan andre mennesker lever. Jeg liker ikke ideen om monotoni, hvor hver dag er den samme som dagen før. Reiser føles som frihet fra rutine og opplevelse et nytt sted. Mest av alt elsker jeg følelsen av eventyr som kommer med reise, og følelsen av en oppdagelse når jeg finner denne flotte lille kafeen som jeg aldri visste eksisterte, eller prøve mat jeg aldri hadde hørt om.

Hvor går turen? Til Oslo og videre til Tromsø for en lang helg i mars. Jeg har aldri har vært så langt nord før og ser frem til å se reinsdyr og huskyer! Håper også at jeg er heldig og får oppleve nordlyset.
Blogg: www.liakadatravel.com
Instagram: www.instagram.com/liakadatravel
Twitter:liakadatravel
E-post: liakadatravel@gmail.com

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu