Her kan du oppdage rimelig kunst i London

mars 11, 2018
Sist endret 
mars 11, 2018

Kunstelskere, sørg for at du er i byen på neste utstilling av samtidskunst

LONDON: Her er et kunstmarked for dere som har noe større krav til omgivelsen enn å stirre på ”Elg i solnedgang” på veggen, men som ikke vil eller har anledning til å investere enorme summer på samtidskunst. Besøk kunstmessen Affordable Art Fair.

”Affordable” betyr rimelig og tre ganger i året har du muligheten til å kjøpe rimelig samtidskunst av relativt ukjente kunstnere på det som beskrives som det raskest voksende kunstmerket i London. I snart 20 år har Affordable Art Fair etablert en salgsmesse for å vise  det aller siste innen samtidskunst utstilt i en morsom og vennlig atmosfære - to ganger i året i Battersea Park i sørvest i London og en gang i Hampstead Heath nordvest i byen. Sistnevnte er neste mulighet i mai.

Malte portrett. Hit kommer også kunstnere og noen som ennå ikke har gallerist. En av disse var unge Joni, engasjert for å vise hvordan han maler et portrett. "Jeg vil bli kunstner og forhåpentligvis også berømt, jeg er på vei", fortalte Joni mens hun jobbet på et portrett av modell Nakka. ”Slett ikke dårlig, ganske bra”, var noen kommentarer fra kunstelskere som passerte på kunstmessen. Eller som modell Nakka konkluderte; "Gjør portrettet
ferdig før du blir berømt".

Kvaliteten er så høy og utvalget så stort at kunst-interesserte som besøker London bør sørge for at de er på plass ved neste mulighet. Her kan du gjøre det mange drømmer om; Det perfekte kunst-kupp! Her finnes malerier, grafikk, skulpturer og foto til salgs - og du kan forlate messen med ny kunst under armen.

Dronningen. Vårens utstillere kom fra USA, Danmark, Italia, Sør-Korea og England for å nevne noen. Et portrett av Dronning Elizabeth av den franske kunstneren Laurence Perratzi var årets kongelige innslag. Pris: 2.600 pund. Her kan ingen kunstverk overstige 6000 pund. Dette er eneste internasjonale kunstmesse hvor prisene starter så lavt som £100 – eller vel 1100 norske kroner.

Rimelig kunst. For deg som både reiser og er interessert i samtidskunst, du finner også Affordable Art Fair i Brussel, Hong Kong, Milano, New York, Singapore og Stockholm.

Les også: Manchester spennende for matelskere

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu