Hjemme midt i Spania

mai 10, 2015
Sist endret 
februar 16, 2022

Du er aldri langt unna en tapasbar

SPANIA: For nybegynnere virker et besøk til byene Avila, Salamanca og Valladolid i den spanske regionen Castilla-León som en kulturell utflukt til historiske omgivelser. I disse tre byene er man aldri langt fra en katedral, kirke eller en tapasbar. Men det er også nye ting og trender som dukker opp innenfor murene og mellom solide steinvegger.

Maten. I denne regionen er maten basert på lokale tradisjoner og ferske produkter. Stekt kjøtt i alle varianter, fersk ørret, kikerter, poteter og geitost er bare noen spesialiteter. Fra den iberiske grisen lages spekeskinken, saltet, tørket og modnet i mange år oppe i fjellene.
Et fellestrekk med kjøttet er grillet ungsvin (Cochnillo) eller av geit (cabrito). Regionen er også kjent for Armuna linser og blant søtsaker er Chochos med anisette enestående. Mere moderne varianter i det gastronomiske mangfoldet er også i fremgang.

Er du ute etter flere spanske retter kan du se her.

Salamanca

Salamanca i regionen Castilla-León er en mellomstor by kjent for studentenes preg på atmosfæren og med det tredje eldste universitet i Europa. Den er også en av Spanias mest antikke byer. En vandring rundt i byen bør inkludere et besøk for å studere fasaden på universitetet med håp om å finne "frosken", ment å bringe lykke til de som oppdager den blant den rike utsmykningen på fasaden. Et besøk i Salamanca er som å skru tiden tilbake til middelalderen. Ellers er dette en travel by med glitrende kafeer,med en stemning som både er livlig og rolig på samme tid.

Møt lokale. Beste sted for et glass vin og tapas er rundt Plaza Mayor hvor folk møtes til lunsj eller for å gå ut og feste på kvelden. Dette er et av de vakreste torgene i Spania.
En av fordelene med så stor flokk studenter er at det dukker opp rimelige steder for et glass, spesielt rundt Plaza del Mercado. Prøv Mindo, vanligvis full av torghandlere, eller populære La Bellota Charra.

Lunsj og middag. Mange av de mest populære restaurantene er i området langs Calle Pozo Amarillo. Den beste, men på ingen måte den billigste, bruker å være Restaurante el Candil i gaten 14-16 Calle Ventura Ruiz Aguilera. Ellers er du aldri langt fra en tapasbar i Salamanca.

Avila

Avila kalles byen med murer og helgener. Byen har de største opplyste bymurene i verden, og er den med høyeste antall gotiske kirker, barer og restauranter per innbygger i Spania. Innenfor bymurene finnes et stort antall kirker og palasser som vitner om tidligere rikdom. Symbolet for Avila er bymuren, en av de best bevarte i hele Europa – med 100 bevarte tårn, 6 porter og tre andre innganger.

Santa Teresa. Du vil oppleve henne nærmest overalt i Avila. Saint Teresa av Jesus (1515-1582), som hun kalles, var forfatter og reformator, en mystisk kvinne, innflytelsesrik og en grunnleggende figur av sin generasjon. Hun skrev det som regnes for hennes største verk: "Innenfor murene", som beskriver ulike stadier av en åndelig utvikling.

Bo. Hotel Parador de Avila er et gammelt palass gjort om til hotell og alternativ for et hyggelig opphold i det historiske sentrum. Hagen skiller seg ut, det samme gjør rommene, restauranten og terrassen. Her får du både en følelse av hjemmehygge og innslag av eksklusivitet. Romprisen starter på € 80.

Lunsj og middag. Alcaravea, ved Plaza de la Catedral, serverer deilig mat, og ligger ved siden av hotellet.
Parador de Avila, Calle Marques de Canales, byr på utsikt til hagen. Ikke glem å bestille den berømte desserten St. Teresa, som serveres med lokal honning en av ingrediensene. Denne desserten vil vil gjøre måltidet fullkomment. Utmerket mat inkluderer grillet smågris, lam og en berømt T-bone steak.

Valladolid

Byen kjent for sin egen stil, raffinement og et arkitektonisk mangfold. Valladolid ligger midt i hjertet av regionen og mindre enn to timer med bil fra Madrid. Rundt byen er det et nettverk av veier i alle retninger, en internasjonal flyplass og massevis av  kunstneriske og kulturelle aktiviteter inne i byen.
Valladolid har et klima med kalde vintre og varme somre i et område som ikke har spesielt mye nedbør.

Steder å besøke. Valladolid er hovedstaden i regionen og har noen steder som avgjort bør besøkes. National Sculpture Museum har en fantastisk samling av spanske skulpturer. Museet er stengt på mandager.
Patio Herreriano er Museum of Contemporary Art og viser en samling av mer enn 800 varianter av spansk kunst fra 1918 til i dag.

Bo. Hotel El Coloquio de Los Perros, hotelelcoloquio.es, er et sentralt designhotell som kombinerer ny design med gamle murvegger.

Aperitiff og tapas. For fabelaktig ost, stort utvalg av salami og skinke, prøv tapas og lokal vin på Senorita Malauva, Adresse: Calle Arribas 2, Valladolid. Vinotecamalauva.es

Event for turister. En internasjonal filmfestival arrangeres i oktober hvert år. Også påske-prosesjonen (Semana Santa) er imponerende og bør oppleves. Andre hendelser inkluderer en internasjonal danse- og testerfestival i mai.
Matlaging er nærmest blitt en kult og besøkende bør bli med på en av mange mat-konferanser, som kan variere fra fokus på lam, svinekjøtt, skogsopp eller noe annet som spises. For å følge med utvalg av mat, ikke glem å smake vin fra denne provinsen, spesielt fra produsenter som Ribera del Duero, Cigales og Toro.

Alfred jobber med TV-dokumentar - og han lager reisereportasjer til King Goya.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu