Göteborg, Sverige: Før mitt første besøk hos Koka visste jeg at denne restauranten har ambisjoner om å være ledende innen moderne, vest-svensk gastronomi. Maten er basert på de beste lokale råvarer og etter mitt måltid skjønner jeg at Koka har nådd sitt første mål. I 2014 fikk Koka prisen som Sveriges beste restaurant, i år kom den første Michelin-stjernen. Koka er en stjerne-restaurant som fører den nye nordiske gastronomien videre – og til en pris som er høyst akseptabel.
Michelins dom: Tidligere i år fikk Koka sin første Michelin-stjerne. Her er inspektøren syn: Kock & Vin har gjenoppstått som Koka, med trepanel på gulv og vegger og matchende tremøbler. Du kan velge 3, 5 eller 7 retter fra dagens meny; Rettene er forfriskende leken i sin tilnærming og fisk er prioritert. Velvalgte viner og god service kompletterer det totale bildet.
Min mening: Min 3-retters meny kom på bordet som en nordisk bris sammen med smaker fra urter hentet rett fra naturen, fra havet og med lokale produkter servert med en kunstnerisk vri. Koka er et nytt innslag i det nye nordiske kjøkken. Mitt måltid var perfekt, altså en tre-retters var akkurat passe.
Meny: Forrett; Röding (svensk fisk), granskott og grønn asparges. Hovedrett: And med løk og krydderost. Dessert: Valnøtter, rødbeter, geitost, servert som en frossen bombe av smakfull ost. Jeg kan anbefale Koka i Göteborg.
Koka, Viktoria 12, Göteborg, Sverige. Telefon: +46 3170 17979 Restaurangkoka.se
Profil: Moderne
Meny: Fra 400 SEK - 800SEK
Kun åpent på kveldstid
[rwp-review id="0"][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]